Γενικά

Γενικές γνώσεις

Βασικές Έννοιες Πλοήγησης

Deep Space – Βαθύ Διάστημα

Το διαστρικό κενό που δεν ανήκει σε κανένα πλανήτη και οργανισμό. Σε αυτό κινούνται ελεύθερα όλα τα διαστημόπλοια χωρίς να υπάγονται σε κάποια δικαιοδοσία. Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες κίνησης βέβαια και γνωστές συμφωνημένες διαδρομές ενώ όλοι οι πολεμικοί στόλοι επιτηρούν για αποφυγή της πειρατείας έχοντας τη σχετική δικαιοδοσία από τις διαγαλαξιακές συνθήκες. Βέβαια επειδή είναι αχανές όποιοι κινούνται εκτός των γνωστών «διαδρομών» πρέπει πάντα να προσέχουν.

Near Space – Εγγύς Διάστημα

Το εγγύς διάστημα είναι μια νοητή σφαίρα γύρω από κάθε πλανήτη στην οποία και έχει δικαιοδοσία. Οι περισσότεροι πλανήτες περιπολούν και ελέγχουν συστηματικά το χώρο αυτό, ο οποίος αποτελεί ουσιαστικά τα «σύνορά» τους. Τα διαστημόπλοια που εισέρχονται στο εγγύς διάστημα παρακολουθούνται συστηματικά.

In Orbit – Σε Τροχιά

Σε κάθε κατοικημένο πλανήτη αλλά και σε πολλούς ακατοίκητους αλλά με έντονο ενδιαφέρον (πχ μεταλλευτικό) υπάρχουν ένας ή περισσότεροι διαστημικοί σταθμοί σε τροχιά. Οι σταθμοί αυτοί είναι το βασικό σημείο κατάληξης ενός διαστρικού ταξιδιού και οι χώροι όπου γίνεται η μεταφορά αγαθών και ανθρώπων από και προς την επιφάνεια του πλανήτη. Στους μεγαλύτερους/πιο γνωστούς πλανήτες υπάρχουν περισσότεροι και εξειδικευμένοι σταθμοί (πχ επιβατικοί, εμπορικοί κλπ). Συνήθως για να μείνει ένα σκάφος σε τροχιά εκτός διαστημικού σταθμού απαιτείται άδεια από τις αρχές του πλανήτη.

Surfacing/Spaceports – Προσεδάφιση/Διαστημοδρόμια

Στους μεγαλύτερους πλανήτες υπάρχουν διαστημοδρόμια όπου προσγειώνονται άκατοι από και προς τους διαστημικούς σταθμούς αλλά και μικρότερα σκάφη, αν έχουν άδεια από τις αρχές του πλανήτη. Στους μικρότερους πλανήτες σπάνια υπάρχουν αλλά χρησιμοποιείται οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια. Θεωρητικά πρέπει να υπάρχει πάντα άδεια για προσεδάφιση αλλά οι μικρότεροι/ακατοίκητοι πλανήτες συχνά δεν έχουν τρόπο να το επιβάλλουν.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s